Mainos
Mainos

EU:ssa pohditaan yritysten yhteiskuntavastuuta

EU:ssa toimivat yritykset velvoitetaan raportoimaan yhteiskuntavastuustaan, jos Euroopan parlamentin työllisyys- ja sosiaalivaliokunnassa syntynyt luonnos etenee myös komissiossa. Parlamentti äänestää luonnoksesta torstaina, kertoi parlamentin jäsen Heidi Hautala tänään Helsingissä. Hänen mukaansa suurin kiista parlamentin poliittisten ryhmien välillä on vallinnut siitä, velvoitetaanko yritykset toimimaan vastuullisesti ja raportoimaan toimintansa vaikutuksista vai perustuuko yritysten vastuu vapaaehtoisuuteen.

Äänestykseen tulevassa luonnoksessa esitetään muun muassa direktiiviä, joka velvoittaisi yli 250 työntekijän yritykset tai liikevaihdoltaan yli neljän miljoonan euron yritykset kertomaan vuosittain toimintansa sosiaalisista vaikutuksista sekä ympäristövaikutuksista. Komissiota kehotetaan antamaan direktiivi tämän vuoden aikana kolmen vuoden siirtymäajalla.

Hautala kertoi itse kannattavansa raportointivelvollisuuden hyväksymistä, koska esimerkiksi yritykset kasvavat niin suuriksi, että niiden talouden kaatuminen uhkaa kansantalouksia syntyvän työttömyyden tai ympäristövahinkojen vuoksi.

Luonnos on parannusehdotus Euroopan komission antamaan yritysten yhteiskunnallista vastuuta koskevaan vihreään kirjaan. Vaatimus yrityksen yhteiskuntavastuusta perustuu näkemykselle, jonka mukaan yritys on vastuussa teoistaan ja päätöksistään paitsi omistajille, myös ympäröivälle yhteiskunnalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme