Mainos
Mainos

EU-tietosuoja: Yrityksille tulossa suursakkoja yksityisyyden rikkomisesta

EU aikoo ottaa käyttöön tiukat rangaistukset yrityksille, jotka rikkovat tietosuojasäännöksiä.

Päämääränä on asettaa selkeämmät rajat esimerkiksi sille, kuinka sosiaalisen median yritykset voivat käyttää EU-kansalaisten henkilökohtaisia tietoja.

EU:n ilmoitettiin päässeen eilen "vahvaan kompromissiin" tietoverkkojen tietosuojan vahvistamisesta. Jos nyt tehdyt päätökset etenevät laeiksi, EU-alueella toimiva yritys voisi saada sakot, jotka vastaavat suuruudeltaan jopa neljää prosenttia sen liikevaihdosta.

Suurille yrityksille tämä saattaisi merkitä miljardien eurojen sakkoja.

Muutoksilla EU pyrkii yhtenäistämään jäsenmaiden tilkkutäkkimäistä tietosuojasäännöstöä. Kaksi tietosuojan tehostamista koskevaa lakiluonnosta lähtevät nyt arvioitavaksi kansalaisvapauksia käsittelevään EU-komiteaan, jonka on määrä äänestää niistä huomenna.

Lakimuutosten odotetaan tulevan lopulliseen hyväksyntään Euroopan parlamenttiin alkuvuodesta 2016.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot