Mainos
Mainos

EU tutkii BMW:n ja Opelin tukia

Euroopan unioni tutkii Saksan myöntämiä tukia BMW:n uudelle autotehtaalle. Myös Opelin Portugalin tehtaan tuista aloitetaan EU:n tutkimus.

BMW

Euroopan unioni aloittaa tutkimuksen saksalaisen autotehtaan BMW:n saamista tuista liittokansleri Gerhard Schröderin varoituksista huolimatta. Myös Opelin Portugalin tehtaan tuet joutuvat EU:n tutkittavaksi.

EU:n komissiota epäilyttää BMW:n uuden Leipzigin tehtaan saaman tuen laajuus. Saksan hallitus on luvannut rahoittaa 1,2 miljardin euron arvoista hanketta peräti 416,6 miljoonalla eurolla. Komissiota kiinnostaa myös, millä perusteella itäisessä Saksassa sijaitseva Leipzig ansaitsee suuremmat tuet kuin vaihtoehtoinen sijoituspaikka Tshekin tasavallassa.

Opelin Lissabonin tehtaan 41,7 miljoonan euron tuessa komissiota epäilyttää, miksi Opelin kannattaa rakentaa tehdas Portugaliin mieluummin kuin halvemman kustannustason Puolaan, joka oli vaihtoehtoinen sijoituspaikka.

Liittokansleri Schröder on viime viikkojen aikana toistuvasti syyttänyt komissiota siitä, ettei se ymmärrä Saksan teollisuuspolitiikkaa ja alueiden tarpeita. Schröderillä on edessä liittopäivävaalit ensi syksynä, ja hänen johtamansa sosiaalidemokraattien ja vihreiden hallitus on mielipidetiedusteluissa jäänyt opposition jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme