Mainos
Mainos

EU yrittää ratkaisua puutullikiistaan

Venäjän puutullit ovat esillä Euroopan unionin kauppakomissaari Peter Mandelsonin kaksipäiväisellä Moskovan vierailulla. EU ja Venäjä yrittävät ratkaista neuvotteluissa kiistat, jotka ovat esteenä Venäjän jäsenyydelle Maailman kauppajärjestössä WTO:ssa.

Puutullit ovat yksi visaisimmista kiistakysymyksistä. Mandelson arvioi Brysselissä ennen tänään alkavaa vierailua, että neuvottelut on mahdollista saada päätökseen nopeasti, jos poliittista tahtoa löytyy. Hänen mukaansa ongelmien ratkaisussa on edistytty hyvin viime viikkojen aikana.

-Epävarma taloudellinen ja poliittinen ilmasto sekä tuonnin esteet rajoittavat EU:n mahdollisuuksia käydä kauppaa ja investoida Venäjälle, Mandelson varoitti komission julkaisemassa tiedotteessa.

Mandelson korosti, että Venäjän pääsy WTO:n jäseneksi on EU:n etujen mukaista. Suomessa on pelätty, että EU myöntyy WTO-jäsenyyteen puutullikiistasta huolimatta.

Venäjän vientitullit uhkaavat katkaista puun tuonnin Suomeen kokonaan ensi vuoden alussa. Suomalaiset metsäteollisuusyhtiöt arvioivat, että ne joutuvat vähentämään tuotantoa jo tänä vuonna tuonnin tyrehtymisen vuoksi. Venäjän tuontipuun osuus metsäteollisuuden puun käytöstä on ollut noin viidennes.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme