Mainos
Mainos

Euro alamäessä

Euro on alkanut heikentyä nopeasti suhteessa dollariin. Euron aamuinen noteeraus putosi jo 1,2174 dollariin, kun eilen iltapäivällä Euroopan keskuspankin julkaisema keskikurssi oli 1,2402 dollaria.

Maanantaina euro aloitti viikon 1,25 dollarin tasolta, joten parissa päivässä euro on heikentynyt jo yli 3 senttiä. Uutistoimisto Reutersin mukaan yli 2 sentin muutos eilisestä on suurimpia päiväheikentymisiä suhteessa dollariin yhteisvaluutan historiassa.

Viikko sitten euron noteeraus kävi yli 1,26 dollarissa ja kaksi viikkoa sitten lähes 1,29 dollarissa, joten yhteisvaluutan suunta on tällä hetkellä selvästi heikentyvä. Euron heikentyminen on hyvä uutinen Euroopan unionille, jonka vientiteollisuutta liian vahva euro on haitannut huomattavasti. Euron heikentyminen voi kuitenkin olla tilapäistä, sillä valuuttakurssit ovat herkkiä muuttamaan suuntaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme