Mainos
Mainos

Euro edelleen alamäessä

Euroopan talous- ja rahaliiton valtiovarainministerit yrittivät tänään pönkittää euron arvoa Brysselissä yhteisellä kannanotolla. Euron jatkuvasta alamäestä päätellen yritys epäonnistui.

Euroseteleita

Keskiverto euro-shoppailijan ei tähän asti juuri ole tarvinnut piitata yhteisvaluutan syöksykierteestä. Kesä kuitenkin lähestyy ja suunniteltu loma esimerkiksi Yhdysvalloissa on nyt 25 prosenttia kalliimpi kuin vuosi sitten.

Valtiovarainministereiden kannanotossa luvataan entistä tiukempaa budjettikuria ja korostetaan hyviä kasvunäkymiä. Markkinoille kannanotto oli kuitenkin pettymys ja euron alamäki jatkuu.

Seuraava tärkeä ajankohta euron kannalta on torstai, jolloin Euroopan keskuspankin neuvosto kokoontuu Frankfurtissa. Jos euron tukiostot keinona hylätään, on Euroopan keskuspankkiireilla kovin vähän mahdollisuuksia pönkittää euroa.

Lisäksi 16. päivä Yhdysvaltain keskuspankin odotetaan nostavan korkoaan. Se taas voi syöstä euron uusiin pohjalukemiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme