Mainos
Mainos

Euro vei pörssin nousuun

Osakkeiden hinnat nousivat reippaasti tänään, kun kauppaa käytiin Helsingin pörssissä ensimmäistä kertaa euromääräisenä. Osakkeiden yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi nousi päivän aikana peräti 4,86 prosenttia ja se oli varsinaisen kaupankäynnin päättyessä ennätyksellisessä pisteluvussa 5 835,48.

Vaihdetuimpien listan kärjessä keikkui tuttuun tapaan Nokia. Nokian A-osake kallistui peräti 7,02 euroa ja sen hinta oli varsinaisen pörssipäivän päättyessä 111,30 euroa. Telejätti Soneran kurssi ei peloista huolimatta lähtenytkään laskuun, vaan yhtiön osake kallistui 0,80 euroa 15,94 euroon.

Vaihdetuimpien listalta löytyi myös Viking Line. Yhtiön osake kallistui 0,83 euroa ja sen hinta oli nyt 42,04 euroa. Metsäyhtiöistä vaihdetuimpien listalle mahtui UPM-Kymmene. Yhtiön kurssi oli kuitenkin laskussa ja osake halpeni 0,28 euroa 23,60 euroon.

Kokonaisvaihtoa kertyi reippaasti yli 300 miljoonan euron edestä. Kurssit olivat nousussa myös New Yorkin pörssissä pörssipäivän alussa. Nokian osake oli kallistunut 0,57 dollaria ja sen hinta oli 129,31 dollaria eli noin 650 markkaa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme