Mainos

Euroalueen inflaatio kiihtyi 2,3 prosenttiin joulukuussa

Euroalueen kuluttajahintojen nousuvauhti kiihtyi joulukuussa 0,1 prosenttiyksikköä.

Inflaatio kohosi Eurostatin julkistamien tietojen mukaan joulukuussa 2,3 prosenttiin, kun kuluttajahinnat marraskuussa nousivat 2,2 prosenttia. Inflaatio ylitti joulukuussa Euroopan keskuspankin kahden prosentin inflaatiotavoitteen 0,3 prosenttiyksiköllä.

Koko vuonna euroalueen hinnat nousivat 2,2 prosenttia vuoteen 2001 verrattuna. Eniten euroalueella kallistuivat ennakkotietojen mukaan viime vuonna alkoholi ja tupakka, ravintolat ja hotellit, koulutus ja elintarvikkeet.

Ravintoloiden ja hotelien hinnat nousivat 4,6 prosenttia. Alkoholi ja tupakka sekä koulutus kallistuivat viime vuonna 4,0 prosenttia ja elintarvikkeet 2,8 prosenttia. Terveydenhuollon hinnat nousivat koko vuonna keskimäärin 2,4 prosenttia. Energian hinta laski vuositasolla keskimäärin 0,7 prosenttia ja tietoliikenteen hinta 0,9 prosenttia. Asumismenot nousivat viime vuonna euroalueella 1,1 prosenttia. Liikenteen inflaatio oli 1,7 prosenttia. Virkistyksen ja kulttuurin hinnat nousivat 1,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Koko Euroopan unionin inflaatio nopeutui joulukuussa myös 0,1 prosenttiyksikköä eli 2,1 prosentista 2,2 prosenttiin.

Yhdysvaltain kuluttajahinnat nousivat joulukuussa 2,4 prosenttia eli 0,2 prosenttiyksikköä nopeammin kuin marraskuussa.

Nopeinta hintojen nousu oli joulukuussa Irlannissa ja Portugalissa. Irlannin inflaatio oli joulukuussa 4,6 prosenttia ja Portugalin 4,0 prosenttia. Hitainta kuluttajahintojen nousu oli Saksassa, missä hinnat nousivat 1,1 prosenttia.

Suomessa hinnat kohosivat joulukuussa myös keskimääräistä hitaammin eli 1,7 prosenttia.

Britannian inflaatio oli joulukuussa 1,7 prosenttia, Ranskan 2,2 prosenttia ja ItaIian 3,0 prosenttia. Espanjassa kuluttajahinnat nousivat joulukuussa 4,0 prosenttia. Itävallan ja Ruotsin inflaatio oli 1,7 prosenttia. Tanskassa kuluttajahinnat nousivat joulukuussa 2,6 prosenttia. Kreikassa ja Hollannissa inflaatio oli joulukuussa 3,5 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot