Mainos
Mainos

Euroalueen kuluttajahinnat kohosivat tammikuussa

Euroalueen kuluttajahinnat nousivat tammikuussa keskimäärin 2,5 prosenttia, ilmenee Euroopan tilastoviraston Eurostatin tänään julkistamista ennakkotiedoista.

Kuluttajahintojen nousuprosentti on kiinnostava, koska yhteisvaluutta euro on ollut käytössä ensimmäisen kuukauden ja euron vaikutuksia hintoihin seurataan tarkkaan.

Joulukuussa inflaatioprosentti oli euroalueella 2,1. Euroalueen suurimman talouden Saksan kuluttajahinnat nousivat joulukuusta tammikuuhun 0,9 prosenttia ja vuositasolla 2,1 prosenttia.

Italiassa kuluttajahintojen nousuvauhti on nopeinta viiteen vuoteen. Saksassa hintojen nousua selitettiin sillä, että huonon sään vaikutuksesta ruoan hinta on noussut.

Euroopan keskuspankki on asettanut inflaation tavoitekatoksi kaksi prosenttia. EKP:n pääjohtaja Wim Duisenberg totesi kuitenkin äskettäin, että euroajan alkukuukausina kuluttajahintojen muutokset saattavat vaihdella hyvinkin jyrkästi.

EKP:n neuvosto kokoontuu seuraavan kerran ensi torstaina päättämään korkotasosta. Useimmat analyytikot eivät usko, että pankki enää tiputa ohjauskorkoaan nykyisestä 3,25 prosentista.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme