Mainos
Mainos

Euroalueen talouden luottamus vajosi syyskuussa

Euroopan komission teettämän, suurimmaksi osin ennen Yhdysvaltain terrori-iskuja tehdyn kyselyn mukaan euroalueen talouden luottamus on alimmillaan sitten lokakuun 1997.

Euroseteleita

Euroalueen talouden luottamus painui syyskuussa alimmalle tasolleen neljään vuoteen, ilmenee Euroopan komission teettämästä kyselystä, joka tehtiin suurelta osin jo ennen 11. syyskuuta tapahtuneita terrori-iskuja.

Raportin mukaan luottamusindeksin pisteluku oli syyskuussa 100,1, mikä on alin taso sitten vuoden 1997 lokakuun. Myös elokuun oikaistujen lukujen mukaan luottamusindeksi oli tuolloin samalla tasolla. Niin ikään koko EU:n tasolla indeksi pysyi elokuusta syyskuuhun muuttumattomana, tosin EU:n indeksi on alimmillaan vuoden 1999 maaliskuun jälkeen.

Euroopan komission mukaan tilanne on kuitenkin myönteinen, koska kehitys ei enää ole aleneva vaan tasaantunut. Terrori-iskun vaikutukset ovat havaittavissa vasta ensi kuun luvuissa.

Euroalueen työttömyysaste pysyi elokuussa ennallaan 8,3 prosentissa heinäkuuhun verrattuna.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme