Mainos
Mainos

Euroalueen talouskasvu hyvällä uralla – työttömyys alhaisinta kahdeksaan vuoteen

Euroalueen työttömyysaste oli kesäkuussa alimmillaan sitten helmikuun 2009, kertoo Euroopan tilastokeskuksen Eurostatin työllisyyskatsaus.

Alueen kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste oli kesäkuussa 9,1 prosenttia, kun se toukokuussa oli 9,2. Kesäkuussa 2016 euroalueen maiden työttömyys oli 10,1 prosenttia. 

Suomen työttömyysaste oli Eurostatin tilastossa kesäkuussa 8,7 prosenttia eli alhaisempi kuin euroalueen maissa keskimäärin. Korkeimmat työttömyysasteet olivat Kreikassa, 21,7 prosenttia ja Espanjassa, 17,1 prosenttia.

Euroopan unionin alueen maiden työttömyysaste oli 7,7 prosenttia, joka sekin oli alin sitten joulukuun 2008.

Tuoreen tilaston arvioidaan olevan merkki siitä, että euroalue on vihdoin vakaan talouskasvun tiellä vaikeiden vuosien jälkeen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot