Mainos
Mainos

Euroalueen ulkomaankauppa oli reilusti ylijäämäinen

Euroalueen kauppatase oli toukokuussa ylijäämäinen. EU:n tilastokeskus kertoi tänään, että tavaranvienti oli 8,3 miljardia euroa tuontia suurempaa. Viennin arvo putosi prosentin viime vuoden vastaavasta luvusta. Tuonti supistui kahdeksan prosenttia eli vientiä enemmän.

Kauppataseen ylijäämä tammi-toukokuussa oli yhteensä 33,0 miljardia euroa. Vuosi sitten kauppa oli vielä 0,2 miljardia euroa alijäämäistä. Huhtikuun osalta kauppataseen ylijäämää tarkennettiin 5,0 miljardiin euroon, kun aiempi arvio oli 3,1 miljardia euroa.

Ulkomaankauppa näyttää euroalueella kehittyvän päinvastaiseen suuntaan kuin Yhdysvalloissa. Viime viikolla julkistettujen tietojen mukaan Yhdysvaltain kauppatase oli toukokuussa ennätykselliset 37,6 miljardia dollaria eli 37,3 miljardia euroa alijäämäinen. Ero aiheutunee tuontitavaroiden suuresta kysynnästä amerikkalaiskuluttajien keskuudessa.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme