Mainos
Mainos

Euromaiden Kreikka-vääntö venyi taas yöhön

Euromaiden valtiovarainministerit ovat jälleen istuneet maratonkokousta Kreikan ongelmien parissa.

Brysselissä eilen päivällä alkaneessa kokouksessa on tarkoitus tehdä päätös seuraavan lainasiivun maksamisesta Kreikalle. Samalla euromaat ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF yrittävät sopia siitä, miten Kreikan velkaa saataisiin kevennettyä kestävälle tasolle. Kysymys on sen verran visainen, että ministerit ratkovat sitä jo kolmannessa kokouksessa kolmatta viikkoa peräkkäin.

IMF on vaatinut velan vähentämiseen selvästi järeämpiä keinoja kuin mitä euromaat ovat valmiita harkitsemaan. Muun muassa Suomi ja Saksa ovat torjuneet Kreikalle myönnettyjen lainojen leikkaamisen, joten todennäköisesti velkatalkoissa tyydytään useisiin vaikutukseltaan pienempiin toimiin. Harkinnassa ovat esimerkiksi korkohelpotukset ja laina-aikojen pidennykset.

Kreikan tukiohjelmaan tarvitaan muutoksia, koska maan talousnäkymät ovat edelleen heikentyneet keväästä, jolloin euromaat sopivat Kreikan toisesta tukipaketista.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme