Mainos
Mainos

Euroopan keskuspankki piti ohjauskoron ennallaan

Euroopan keskuspankki ilmoitti tänään pitävänsä ohjauskoron ennallaan. Odotusten mukaisesti pankki piti koron 3,25 prosentissa. Ohjauskorko on pysynyt samana viimeiset 10 kuukautta.

Keskuspankin pääjohtaja Wim Duisenberg perusteli tänään, että korkotaso on nyt oikea, koska inflaatioriskit ovat tasapainossa. Duisenberg vahvisti tiedotustilaisuudessa, ettei keskuspankki odota enää talouskasvun kiihtyvän loppuvuonna.

Keskuspankki uskoo, että euroalueen talouden kasvu jatkuu tänä vuonna maltillisena huolimatta osakemarkkinoiden laskun aiheuttamasta epävarmuudesta. Lasku on heikentänyt kuluttajien ja sijoittajien luottamusta. Loppuvuoden maltillisen talouskasvun pankki uskoo jatkuvan myös ensi vuonna.

-Talouden käänne parempaan on aiempaa epävarmempaa sekä euroalueella että sen ulkopuolella. Mahdollisuudet talouden nousuun ovat kuitenkin edelleen olemassa euroalueella, Duisenberg sanoi tiedotustilaisuudessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme