Mainos
Mainos

Euroopan tietotekniikkayritykset jäävät muiden jalkoihin

Eurooppalaiset tietotekniikkayritykset ovat jääneet amerikkalaisten ja aasialaisten yritysten jalkoihin. Yhtenä syynä pidetään eurooppalaisten markkinoiden pirstaleisuutta. Siemens Nixdorfin pääjohtaja Gerhard Schulmeyer kaipaa Eurooppaan amerikkalaista riskinottokulttuuria.

Tietotekniikkamarkkinoilla Eurooppa on jäänyt amerikkalaisten ja aasialaisten jalkoihin. Nopeinta tietotekniikan kasvu on Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Aasiassa. Euroopan kasvuluvut jäävät näistä mantereista lähes puoleen.

Euroopan hitaamman kehityksen syynä pidetään markkinoiden hajanaisuutta. Amerikkalaiset ja aasialaiset nähdään tietoliikennealan innovaattoreita, kun taas eurooppalaiset yritykset ovat jääneet enemmän soveltajiksi.

Eväät eurooppalaisten firmojen nousuun löytyvät laadun ja nopeuden parantamisesta, asiakaslähtöisyydestä sekä koulutuksesta, niin kouluissa kuin työpaikoillakin.
(MTV3/Leena Laakso)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme