Mainos
Mainos

Eurooppaan tulvii väärennettyjä tuotteita Kiinasta

EU:n vero- ja tullikomissaari Laszlo Kovacsin mukaan väärennökset ovat EU:lle paitsi taloudellinen myös terveydellinen ongelma.

Euroopan unionin maat takavarikoivat rajoillaan yhä enemmän väärennettyjä tuotteita. EU:n komission mukaan yli 80 prosenttia piraattituotteista tulee Kiinasta.

Viime vuonna unionin rajoilla takavarikoitiin yli 250 miljoonaa tuoteväärennöstä. Toissa vuonna luku oli 75 miljoonaa. Eniten otettiin kiinni savukkeita ja lääkkeitä. Suurin osa lääkkeistä näyttää tulevan Intiasta.

Takavarikoissa jäi kiinni myös laaja kirjo muita tuoteväärennöksiä, kuten leluja, aurinkolaseja, kenkiä ja autojen osia.

Vero- ja tullikomissaari Laszlo Kovacsin mukaan väärennökset ovat EU:lle paitsi taloudellinen myös terveydellinen ongelma. Esimerkiksi internetissä kaupiteltavien lääkeväärennösten turvallisuudesta ei ole mitään takeita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme