Mainos
Mainos

Eurooppalaisille suurpankeille vesiperä stressitesteissä Yhdysvalloissa

Kaksi eurooppalaista suurpankkia ei ole läpäissyt Yhdysvaltain keskuspankin Fedin stressitestejä. Saksalainen Deutsche Bank ja espanjalainen Santander epäonnistuivat vuosittaisissa testeissä, koska niiden rahoitussuunnittelussa ja riskienhallinnassa katsottiin olevan puutteita.

Testit liittyivät pankkien toimintaan Yhdysvalloissa.

Santander veti vesiperän testeissä jo kolmatta ja Deutsche Bank toista kertaa peräkkäin. Fedin uusimpien testien mukaan molemmilla pankeilla on riittävästi varallisuutta selvitä vakavastakin taloudellisesta takaiskusta. Pankeilla on kuitenkin virheellisiä oletuksia siitä, miten ne voisivat palauttaa pääomia osakkeenomistajille.

Fedin mukaan esimerkiksi Santanderilla on pääomien valvontaan liittyviä ongelmia.

Testeissä epäonnistumisen takia pankeilta todennäköisesti kielletään merkittävien rahoitusten antaminen asiakkaille Yhdysvalloissa toistaiseksi. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot