Mainos
Mainos

Eurooppalaisten yritysten näkymät parantuneet

Eurooppalaisten yritysten suhdannenäkymät ovat syksyn aikana kohentuneet.

Euroopan kauppakamarien suhdannekyselyn mukaan yritykset odottavat liikevaihtonsa lähtevän entistä nopeampaan kasvuun. Nousun ei kuitenkaan vielä ensi vuonna odoteta juuri vaikuttavan työvoiman tai investointien määrään.

Euroalueen ulkopuolisissa maissa oltiin optimistisempia kuin Emu-alueella. Myönteisimmin tulevaisuuteen suhtauduttiin Tanskassa ja Ruotsissa. Suomi sijoittui vertailussa neljännelle sijalle.

EU:n ulkopuolisten maiden parhaimmat yleiset suhdannenäkymät olivat Latviassa, Romaniassa ja Bulgariassa. Heikoimmat suhdannenäkymät ovat Tshekin tasavallassa.

Keskuskauppakamarien kyselyyn vastasi runsaat 100 000 yritystä 28 Euroopan maasta. Suomalaisia vastaajia oli 693. Näistä yrityksistä miltei puolet odottaa suhdanteiden kohenevan ensi vuonna ja vain kymmenen prosenttia odottaa niiden heikkenevän.

Myös kaikilla Suomen alueilla optimismi ylitti sekä koko vertailun että EU-maiden keskiarvon. Myönteisimmin tulevaisuuteen suhtauduttiin Itä-Suomessa ja Uudellamaalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme