Mainos
Mainos

Eurooppalaisyrityksillä tasapaksut odotukset ensi vuodelle

Eurooppalaiset yritykset eivät odota suuria muutoksia ensi vuoden liiketoimintaansa.

Eurooppalaiset yritykset eivät odota suuria muutoksia ensi vuoden liiketoimintaansa. Euroopan kauppakamarien tekemän suhdannekyselyn perusteella ensi vuodesta on tulossa lähes edellisvuoden kaltainen.

Myönteisimpiä suhdanneodotuksissaan ovat EU:n uudet jäsenmaat sekä jäsenyyttä tavoittelevat maat. Mukana olleista 119 alueesta parhaimmat suhdanneodotukset ovat Latviassa, Etelä-Ruotsissa, Tanskassa, Bulgariassa ja Romaniassa.

Kovimmat liikevaihdon kasvuodotukset ovat Suomessa, Baltiassa ja Romaniassa. Suomalaisyritysten ensi vuoden suhdanneodotukset jäävät hieman edellisvuodesta. Teollisuutta valoisammat näkymät ovat palvelualan yhtiöissä ja maantieteellisesti Pohjois-Suomessa.

Kaikkialla Suomessa yritykset uskovat kuitenkin liikevaihtonsa kasvuun ja kotimarkkinoiden imuun. Yrityksiltä löytyy myös investointihalukkuutta, vaikka ei ihan samaan tahtiin kuin tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme