Mainos
Mainos

Eurooppalaisyritysten usko tulevaisuuteen elpymässä

Eurooppalaiset yritykset kokevat tulevaisuutensa hieman valoisammaksi kuin vuosi sitten. Näkemykset ovat kuitenkin vielä kaukana toiveikkaimmista vuosista.

Euroopan kauppakamarien kyselyn mukaan synkimpänä tulevaisuuttaan pitävät belgialaiset, saksalaiset ja luxemburgilaiset yritykset. Toiveikkaimmat taas löytyvät EU:n hakijamaista Sloveniasta, Bulgariasta ja Romaniasta. Suomalaisyritysten odotukset ovat EU-maiden keskitasoa.

Eurooppalaiset yritykset arvioivat liikevaihtonsa hieman kasvavan, mutta työvoiman odotetaan pysyvän ennallaan. Espanjassa, Irlannissa ja Suomessa liikevaihdon uskotaan kasvavan. Saksalais-, italialais-, ja luxemburgilaisyrityksissä taas luottamus liikevaihdon kasvuun on heikoin. Espanjalaiset ja irlantilaiset arvioivat lisäävänsä työvoimaa, kun taas Saksassa työvoiman uskotaan entisestään vähenevän. Investointiodotukset ovat Saksassa nyt heikoimmat sitten Saksojen yhdistymisen. Tämän hetken parhaat investointiodotukset taas löytyvät Kreikasta ja Espanjasta.

Lokakuussa tehtyyn kyselyyn osallistui noin 100 000 yritystä 25 maasta.

Suomen sisällä eniten suhdanteidensa paranemiseen uskovat uusmaalaiset yritykset. Länsi-Suomessa yritykset odottavat näkymiensä jatkuvan heikkona ensi vuonnakin, kun taas itäsuomalaiset uskovat suhdanteidensa paranevan. Myös pohjoissuomalaiset yritykset odottavat ensi vuodesta tätä vuotta parempaa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot