Mainos
Mainos

Europörssien jyrkin lasku taittui New Yorkin perässä

Perjantaista ei tullut Euroopan pörsseissä niin mustaa päivää, kuin miltä vielä iltapäivällä näytti. Alimmillaan seitsemän prosentin laskussa käyneet pörssi-indeksit elpyivät iltaa kohti, kun New Yorkin pörssit avautuivat odotettua rauhallisemmissa tunnelmissa.

Useimpien Euroopan pörssien sulkeuduttua yleiseurooppalainen FTSE Eurotop 300 -indeksi oli vain 2,4 prosenttia miinuksella. Lontoon pörssin FTSE 100 -indeksi laski 2,3 prosenttia ja Frankfurtin pörssin Xetra Dax oli alkuillasta noin kahden prosentin laskussa.

Tunnelma markkinoilla oli silti edelleen hermostunut, kun sijoittajat varautuivat odotettavissa olevaan Yhdysvaltain vastaiskuun ja sen seurauksiin.

Vaihto pörsseissä oli vilkasta ja varoja siirrettiin edelleen osakkeista turvallisempana pidettyihin kohteisiin, muun muassa Sveitsin frangeihin. Mielialoja synkensi myös se, että maailmantalouden tila näyttää entisestään heikkenevän ja ensi viikolla yrityksiltä odotetaan lisää huonoja uutisia.

Alkuviikon tapaan laskussa olivat edelleen vakuutus- ja lentoyhtiöt. Syvimmän pudotuksen Euroopassa kuittasi tänään kuitenkin kemianteollisuus, jonka kurssit putosivat Dow Chemicalin tulosvaroituksen jälkeen keskimäärin yli viisi prosenttia. Myös öljy-yhtiöiden kurssit tulivat taas alaspäin.

New Yorkissa Dow Jones -indeksi oli illalla kello 19 maissa Suomen aikaa noin 2,2 prosentin laskussa ja teknologiapainotteinen Nasdaq vajaat neljä prosenttia miinuksella.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme