Mainos
Mainos

Eurovastaisuus lisääntyy Saksassa

Puolet saksalaisista uskoo, että yhteisvaluutta euro hankaloittaa heidän elämäänsä ensi vuonna ja vain joka viides ennakoi hyötyvänsä uudesta rahayksiköstä.

Saksalaisten suhtautuminen uuteen rahaan on muuttunut syksyn kuluessa hieman nuivemmaksi kesään verrattuna. Financial Times Deutschland -talouslehden tekemän kyselyn mukaan 33 prosenttia saksalaisista hyväksyy euron, kun heinäkuussa kannattajia oli 36 prosenttia. Euroa vastusti 43 prosenttia, kun vielä kesällä vastustajia oli prosenttiyksikön verran enemmän.

Euron tuloon liittyy muitakin huolia, sillä lähes kaksi kolmannesta pelkää euron nostavan hintoja. Sitä vastoin tietoisuus euroseteleiden turvatekijöistä on hieman kasvanut kesästä lähtien, mutta yhä enemmistö on tietämätön euron aitoustekijöistä.

Puolet kyselyyn vastanneista oli huolissaan siitä, että he voivat mahdollisesti saada väärennettyjä seteleitä. Euroseteleitä pitää hyvännäköisinä 44 prosenttia saksalaisista, kun vielä kesällä eurot miellyttivät 39:ää prosenttia saksalaisista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme