Mainos
Mainos

Exel vähentää väkeä urheiluvälinepuolelta

Vähennystarve kohdistuu pääosin Sport-divisioonan ulkomailla toimiviin myyntiyhtiöihin.

Urheiluvälineistä tunnettu Exel aikoo leikata kustannuksia ja vähentää noin 20 työntekijää. Samalla yhtiö arvioi, että sen koko vuoden tulos ennen veroja jää tänä vuonna miinukselle.

Exelin mukaan vähennystarve kohdistuu pääosin Sport-divisioonan ulkomailla toimiviin myyntiyhtiöihin. Kuluttajatuotteiden myynnissä on tavoitteena keskittyä kävelysauvoihin ja salibandymailoihin sekä niiden oheistuotteisiin. Uudelleenjärjestelyistä koituu ainakin kolmen miljoonan euron kertaluonteiset kustannukset.

Yhtiö kertoi tehostustarpeesta jo aiemmin kesällä, kun sen kävelysauvojen kysyntä oli jäänyt Saksassa odotettua heikommaksi.

Exel tekee urheiluvälineiden lisäksi teollisuusprofiileja lasi- ja hiilikuidusta. Yhtiön mukaan teollisuuspuolen myynti on edennyt suunnitellusti, vaikkakin raaka-ainemarkkinoilla on yhä pulaa hiilikuidusta. Loppuvuonna kannattavuutta kuitenkin heikentävät toiminnan järjestelyt Belgian tehtaalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme