Mainos

F-Securen kannattavuus parani

F-Securen liikevaihto vuoden 2000 kolmannella neljänneksellä oli 10,9 miljoonaa euroa. Kasvua viime vuoden vastaavasta ajankohdasta on 85 prosenttia. Vuoden 2000 ensimmäisen yhdeksän kuukauden liikevaihto oli 28,7 miljoonaa euroa, mikä on 86% enemmän kuin vuotta aiemmin.

Yhtiön liikevaihto kasvoi kuluja nopeammin, ja tulos parani edelliseen neljännekseen verrattuna. Liiketulos oli 0,8 miljoonaa euroa tappiollinen (edellisellä neljänneksellä -3,7 miljoonaa), mukaanlukien optio-ohjelmiin liittyvien sosiaalikustannusten vaikutus. Ilman optio-ohjelmiin liittyvien sosiaalikustannusten positiivista vaikutusta tappio oli 2,4 miljoonaa euroa (-3,4 miljoonaa).

F-Securen vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden liiketulos oli 9,7 miljoonaa euroa tappiollinen (-2,1). Optio-ohjelmiin liittyvät sosiaalikustannukset on arvostettu osakkeiden markkina-arvon mukaan 30.9.2000.

F-Secure vahvisti edelleen asemaansa langattoman tietoturvan liiketoiminnan johdossa, laajensi toimintaansa hallittujen tietoturvapalveluiden alueella perustamalla uuden tytäryhtiön, jatkoi vahvaa kasvuaan kehittämällä uusia asiakas- ja kumppanuussuhteita ja sai myönteisen päätöksen välimiesmenettelyssä SSH Communications Security Oy:n kanssa.

Uusien liiketoimintojen vaatimat henkilöresurssit hankittiin pääasiallisesti F-Securen sisältä. Kiinteät kulut - optio-ohjelmiin liittyvät sosiaalikustannukset poislaskien - nousivat yhdellä prosentilla samaan aikaan kun liikevaihto nousi 11 prosentilla edelliseen neljännekseen verrattuna.

Liikevaihdon lisäksi konsernitaseen saaduissa ennakkomaksuissa on 10,2 miljoonaa euroa ylläpitomaksuja, jotka tuloutuvat liikevaihdoksi tulevaisuudessa ylläpitosopimuskauden aikana.

Liikevaihdon maantieteellinen jakauma vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden ajalta oli seuraava (verrattuna vuoden 1999 vastaavaan ajankohtaan): Pohjois-Amerikka 44% (33%), Pohjoismaat 27% (36%), muu Eurooppa 20% (20%) ja muu maailma 9% (11%). Virustentorjuntatuotteiden myynti oli 47 % liikevaihdosta, salaustuotteiden 46% ja muiden tuotteiden 7%.

(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot