Mainos
Mainos

Facebook potkii kymmeniätuhansia lapsia pihalle palvelustaan

Yhteisöpalvelu Facebook kertoo poistavansa päivittäin palvelustaan noin 20 000 profiilia erilaisten rikkomusten takia.

Monen profiilin poistossa on kyse alaikäisen lapsen profiilista. Facebookin käyttäjien on oltava vähintään 13 vuotta täyttäneitä, mutta moni lapsi valehtelee profiilia luodessaan ikänsä. Asiasta kertoo australialainen the telegraph verkkosivuillaan.

- Jotkut ihmiset valehtelevat. Facebookia pyrkii käyttämään suuri määrä alle 13-vuotiaita lapsia, totesi Facebookin johtava tietoturva-asiantuntija Mozelle Thompson Australian parlamentin verkkoturvallisuuskomitealle.

Thompsonin mukaan Facebookin käytännöt valehtelijoiden tunnistamiseksi eivät ole täydellisiä. Hän kertoi, että Facebook on palkkaamassa Australiaan henkilön, joka alkaa työskennellä ”menettelytapoja koskevien asioiden parissa”.

Sydneyssä Facebookilla on yli kymmenen työntekijää mainosmyynnissä, mutta yhteisöpalvelua on vaadittu palkkaamaan myös henkilö, joka käsittelisi palveluun liittyviä valituksia ja muita vastaavia asioita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme