Mainos
Mainos

Fazerilta ostotarjous Cloetta Fazerista

Fazer tekee makeisvalmistaja Cloetta Fazerin koko osakekannasta julkisen ostotarjouksen. Fazerin tiedotteen mukaan tarjouksen kokonaisarvo on 4,4 miljardia kruunua eli noin 480 miljoonaa euroa.

Cloetta Fazer perustettiin vuonna 2000 yhdistämällä ruotsalainen Cloetta ja Fazerin makeistoimiala. Nyt Fazerin omistus yrityksessä on noussut osakeostojen myötä 24,1 prosenttiin osakepääomasta ja 40 prosenttiin äänimäärästä, mikä Ruotsin lainsäädännön vuoksi edellyttää ostotarjouksen tekemistä koko osakekannasta.

- Fazer-konsernin omistus Cloetta Fazerissa on alusta asti ollut strateginen. Siksi meistä on luonnollista lisätä omistusosuuttamme yrityksessä ja siten ottaa enemmän omistajavastuuta toiminnasta, Fazerin konsernijohtaja Berndt Brunow valotti tarjouksen taustoja.

Fazer tarjoaa sekä A- että B-osakkeista 240 Ruotsin kruunua kappaleelta. Tarjous on Fazerin mukaan 18 prosenttia korkeampi kuin yhtiön keskimääräinen osakekurssi kuluneen puolen vuoden aikana. Ostotarjouksen ennakoidaan alkavan 11. maaliskuuta ja päättyvän huhtikuun neljäntenä.

Fazer kertoo rahoittavansa tarjouksen pankkilainalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme