Mainos
Mainos

Fed laski ohjauskorkoa 0,25 prosenttiyksikköä

Ohjauskoron laskemista perusteltiin sillä, että Yhdysvaltojen talouskasvu on hidastunut. Asuntomarkkinoiden hintakuplan puhkeaminen jarruttaa talouskasvua voimakkaasti.

Yhdysvaltain keskuspankki on alentanut rahamarkkinoiden ohjauskorkoa 0,25 prosenttiyksikköä. Koron lasku oli markkinoiden odotusten mukainen. Ohjauskorko on laskun jälkeen 4,25 prosenttia.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen, sillä yksi keskuspankin avomarkkinakomitean jäsenistä olisi halunnut laskea ohjauskorkoa 0,50 prosenttiyksiköllä. Fed aloitti ohjauskoron laskemisen syyskuussa 5,25 prosentista. Se laski korkoa toistamiseen lokakuun lopussa.

Avomarkkinakomitea perusteli ohjauskoron laskemista sillä, että talouskasvu on hidastunut asuntomarkkinoiden laskun voimistuttua ja rahoitusmarkkinoilla on entistä enemmän häiriöitä.

- Viimeaikaiset tapahtumat rahoitusmarkkinoiden kehitys mukaan lukien ovat lisänneet talouskasvuun ja inflaatioon liittyvää epävarmuutta, arvioidaan lausunnossa. Avomarkkinakomitea ilmoitti seuraavansa rahoitusmarkkinoiden kehityksen vaikutusta talouteen ja toimivansa tarvittaessa hintavakauden turvaamiseksi.

Fedin ohjauskoron lasku kavensi euron ja dollarin ohjauskorkojen välisen eron 0,25 prosenttiyksikköön. Euroopan keskuspankin ohjauskorko on 4,00 prosenttia, mihin EKP nosti koron kesäkuun alussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme