Mainos
Mainos

Fenestran irtisanomiset jäämässä odotettua pienemmiksi

Tammikuussa aloitetuissa yt-neuvotteluissa henkilöstön vähennystarpeeksi arvioitiin 60. Nyt määrä on laskenut alle puoleen.

Ikkunoita ja ovia valmistava Fenestra vähentää aiemmin ilmoitettua vähemmän toimihenkilöitään.

Yhtiö kertoi tänään aloittavansa irtisanomisneuvottelut noin 25 toimihenkilön kanssa maaliskuun loppuun mennessä ja noin kymmenen toimihenkilön kanssa ensi vuoden loppuun mennessä.

Yhtiö aloitti tammikuussa yt-neuvottelut, jotka koskivat noin 200 henkilöä. Tuolloin henkilöstön vähennystarpeeksi arvioitiin 60.

Neuvotteluissa on haettu erilaisia ratkaisuja yhtiön kannattavuuden ja kilpailukyvyn turvaamiseksi. Toimitusjohtaja Kim Poulsenin mukaan neuvotteluissa ei ole löytynyt vaihtoehtoja suunnitelluille henkilöstösupistuksille. Vähennykset kohdistuvat kuitenkin ennakoitua pienempään henkilömäärään.

Paloheimo-konserniin kuuluvalla Fenestralla on tuotantolaitokset Forssassa, Kuopiossa, Viitasaarella, Alavudella, Kemijärvellä ja Posiolla sekä Tallinnassa. Yhtiön henkilöstön määrä on 1100.

Viime keväänä yhtiö irtisanoi Kuopion-tehtaaltaan vajaat sata ihmistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme