Mainos
Mainos

Fennovoima houkuttelee jo lähteneitä takaisin

Voimaosakeyhtiö SF houkuttelee Fennovoimasta jo lähteneitä yhtiöitä takaisin.

Toimitusjohtajana syyskuussa aloittaneen Elina Engmanin mukaan tavoitteena on käydä keskusteluita kaikkien aiemmin mukana olleiden kanssa.

Maaliskuussa hankkeesta vetäytyi kauppakonserni Kesko ja sitä ennen muun muassa S-ryhmä ja Atria.

Suomalaisomistajia edustavalla Voimaosakeyhtiöllä on kiire löytää hankkeen taakse lisää kotimaisia omistajia. Fennovoima ei saa rakennuslupaa, ellei sillä ole yli 60 prosentin EU-lähtöistä omistusosuutta. Omistajiksi kelpuutetaan myös yhtiöitä Islannista, Liechtensteinista, Norjasta tai Sveitsistä.

Voimaosakeyhtiö houkuttelee nykyisiä omistajia kasvattamaan omistustaan, minkä lisäksi se kartoittaa sijoittajia Suomen rajojen ulkopuolelta. Neuvotteluiden laajentaminen on ollut mahdollista sen jälkeen, kun hallitus linjasi myös EU-peräisen omistuksen kelpaavan.

- Käymme neuvotteluita Suomessa toimivan teollisuuden kanssa. Myös EU-alueen energiayhtiöt ovat olleet kiinnostuneita, Engman kertoo.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot