Mainos
Mainos

Fennovoima jatkaa radiohiljaisuutta

Fennovoima kertoo yhä jättävänsä ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen tiistain määräaikaan mennessä.

Fennovoimasta ei suostuta kommentoimaan sitä, saadaanko hankkeeseen tarvittava 60 prosentin kotimaisuusaste.

– Rakentamislupahakemus jätetään aikataulussa. Siinä esitämme myös omistajarakenteen, tiedottaja Heli Nikula Fennovoimasta sanoi STT:lle. 

Tarvittavan omavaraisuusasteen saavuttamiseksi Fennovoiman pitäisi saada osaomistajaksi energiayhtiö Fortum, joka suostuu tähän vain saadessaan enemmistöosuuden Venäjällä energiayhtiö TGC-1:n vesivoimatuotannosta venäläisyhtiön uudelleenjärjestelyssä. 

Fortumilta vastattiin STT:lle kysymykseen venäläisyhtiön omistusneuvotteluista viimeviikkoisella tiedotteella, jonka mukaan yhtiöllä ei ole vielä sopimusta TGC-1:n vesivoimasta. 

Elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) mukaan valtio ei höllennä Fennovoiman ydinvoimalalta vaadittua kotimaisuusastetta tai hakemuksen jättöaikataulua. Hakemuksen määräaika umpeutuu tiistaina kello 16.15.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot