Mainos
Mainos

Fiat ja GM jatkavat riitelyään

Kiista koskee vuonna 2000 tehtyä sopimusta, jonka mukaan Fiatin omistajilla on optio loppujen osakkeiden myyntiin. GM:n mukaan sillä ei ole velvollisuutta osakkeiden lunastamiseen

Kiistely italialaisen autovalmistajan Fiatin omistuksen järjestämisestä jatkuu. Fiatin mukaan neuvottelut amerikkalaisen General Motorsin kanssa ovat päättyneet tuloksettomina ja GM aikoo aloittaa alkuperäisen sopimuksen mukaisen 30 päivän sovitteluohjelman kiistan ratkaisemiksi.

GM omistaa Fiatista 10 prosenttia, ja vuonna 2000 tehdyn sopimuksen mukaan Fiatin omistajilla on optio loppujen osakkeiden myyntiin. GM on katsonut, että sillä ei ole velvollisuutta osakkeiden lunastamiseen, koska kriisissä oleva Fiat on muuta kuin aikanaan sovittiin. Pahasti velkaantunut ja tappiollinen Fiat on muiden muassa myynyt omaisuuttaan ja pääomittanut toimintojaan uudelleen.

Viime vuoden lopussa yhtiöt sopivat, etteivät ne vie toisiaan vuoteen oikeuteen. Määräaika umpeutui tänään. Myös GM:n hakema sovittelu estää toisen viennin oikeuteen sovittelun aikana.

Italialaislehtien mukaan Fiat olisi valmis perumaan sopimuksen 500-1000 miljoonan euron korvauksella. Il Sole 24 Ore -sanomalehden mukaan Fiat hakisi 3 miljardin euron korvauksia. Osakkeiden myyntioptio tulee voimaan tammikuun lopulla ja päättyy kesällä 2010.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme