Mainos
Mainos

Fiat leikkaa tuotantoaan

Italialainen Fiat Auto ilmoitti tänään, että se vähentää tuotantoaan 40 000 autolla elokuun ja syyskuun välisenä aikana. Talousvaikeuksissa kamppaileva yritys lomauttaa samaan aikaan 217 000 työtekijää seitsemässä autotehtaassa.

Työtekijäliittojen mukaan Fiat on jo lomauttanut heinäkuussa 11 000 työntekijää kolmessa tehtaassa. Tavoitteena on myös leikata 3000 työpaikkaa, mistä neuvotellaan ensi viikolla hallituksen edustajien läsnäollessa.

Euroopan autovalmistajien liiton tänään julkistamista tilastoista selviää, että Fiatin autojen myynti tippui EU-maissa kesäkuussa lähes 30 prosenttia viime vuodesta. Kaikkien autojen myynti supistui samaan aikaan kahdeksan prosenttia ja ensimmäisellä vuosipuoliskolla 4,5 prosenttia.

Autoyhtiön emoyhtiö Fiat teki alkuvuonna yli 500 miljoonan euron nettotappion, mutta tuloksen uskotaan kuitenkin kohentuneen toisella neljänneksellä. Toukokuun lopussa Fiat sopi myös lisärahoituksesta velkojapankkiensa kanssa. Yhtiön autotoiminnan mahdollista myyntiä on jo spekuloitu pidemmän aikaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme