Mainos
Mainos

Finanssikonsernien valvontaa halutaan tehostaa

Pankki- ja vakuutusyhtiöiden valvontaa pohtinut työryhmä esittää tiukennusta finanssikonsernien valvontaan. Sen sijaan asiakastietoja finanssiryhmät saisivat esityksen mukaan luovuttaa vapaasti yhtiöiden sisällä.

Finanssitalojen valvonta laahaa jäljessä. Sosiaali- ja terveysministeriön ja valtiovarainministeriön yhteinen työryhmä jätti tänään tukun kiireellisiksi katsomiaan esityksiä. Päävastuu finanssivalvonnasta määräytyisi sen mukaan, kumpi toimiala, pankki vai vakuutus, on finanssiryhmässä isompi. Tällöin Pohjolassa päävalvoja olisi Vakuutusvalvontavirasto, Sammon perään katsoisi puolestaan Rahoitustarkastus.

Työryhmä esittää myös, että yhtiöt saisivat vapaasti luovuttaa asiakastietoja yhtiöiden sisällä. -Olisi tietysti vähän outoa, jos lainsäädännöllä vaikeutettaisiin liiketaloudellisesti tehokkaiden rakenteiden hyväksikäyttöä, sanoo laindääntöneuvos Erkki Sarsa valtiovarainministeriöstä.
Sen sijaan kantaa ei oteta siihen, pitäisikö pankki- ja vakuutusvalvonta yhdistää. Pankkien mielestä yhdistäminen on yhä tarpeen, vakuutusyhtiöt säilyttäisivät puolestaan nykytilanteen.

Eduskunta saa lait käsiteltävikseen syksyllä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme