Mainos
Mainos

OP imuroi reippaasti uusia asiakkaita

Finanssiryhmä OP imuroi viime vuonna reippaasti uusia asiakkaita. OP sai viime vuonna 158 000 uutta pankkiasiakasta ja koko finanssiryhmän asiakasmäärä kasvoi nettomääräisesti 54 000:lla.


OP:n omistaja-asiakkaiden määrä kasvoi 256 000:lla yli 1,7 miljoonaan. Omistaja-asiakkaiden määrän kasvu oli OP:n kaikkien aikojen suurin ja siihen vaikutti merkittävästi uuden osuuspankin OP Helsingin syntyminen viime huhtikuussa.  

OP kertoi jo viime keväänä asiakasmääriensä kasvun vauhdittumisesta, joka tapahtui samoihin aikoihin Panama-kohun kanssa. Panama-kohun keskiössä on Suomessa ollut Nordea. Nordean toiminnasta nousi keväällä kohu, kun Panama-tietovuodot kertoivat Nordean asiakkaiden hallintayhtiöistä Panaman kaltaisissa veroparatiiseissa.  

Tuloslukunsa tänään julkistanut OP takoo myös vankkaa tulosta. OP:n loka-joulukuun tulos ennen veroja oli 218 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten vastaavaan aikaan oli 175 miljoonaa euroa. Tulospetrauksen taustalla olivat vakuutuskatteen vahvistuminen sekä nettopalkkiotuottojen ja sijoitustoiminnan nettotuottojen kasvu.  

Koko viime vuoden tulos ennen veroja oli reilut 1,1 miljardia euroa, mikä oli finanssiryhmän mukaan sen historian paras.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme