Mainos
Mainos

Finanssivalvonnalta varoitus henki- ja vahinkovakuutusyhtiöille

Suomen pankkisektori ja työeläkevakuutusyhtiöt kestäisivät hyvin heikompia aikoja Suomessa. Finanssivalvonnan tänään julkaisemien syyskuun lopun tietojen mukaan pankki- ja vakuutussektorien vakavaraisuus on edelleen hyvä.

Eurooppalaiset ja kansalliset stressitestit paljastivat kuitenkin, että henki- ja vahinkovakuutusalalla on tarpeen varautua tulevaan sääntelyyn ja äkillisiin muutoksiin. Valvontaviranomaiset aikovat varmistaa, että varautumistoimiin ryhdytään.

Vakuutussektorilla suurimmat haavoittuvuudet liittyvät osake- ja korkomarkkinoiden nopeaan epäedulliseen kehitykseen yhdistettynä erittäin alhaiseen korkotasoon.

– Pankkisektorin erityisenä haasteena on reaalitalouden heikko kehitys, Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen totesi tiedotteessa.

Stressitestien tarkoituksena on arvioida ääritilanteiden vaikutuksia yhtiöiden toimintaan.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot