Mainos
Mainos

Finanssivalvonta huolissaan pikkupankeista

Useiden pienten pankkien heikko kannattavuus herättää huolta Finanssivalvonnassa. Kannattavuusongelmien taustalla on heikosti kasvava talous ja matala korkotaso, josta ei tuottoa juuri kerry. Samaan aikaan kustannukset ovat kuitenkin nousseet tasaisesti.

Isot pankit ovat Fivan mukaan onnistuneet korvaamaan perusliiketoiminnan heikentynyttä tulovirtaa muilla tuotoilla.

– Tämä on hankalampaa pienten toimijoiden kannalta, koska niillä ei ole vastaavaa tuotearsenaalia kuin suuremmilla eli niillä on vähemmän liikkumavaraa, sanoo johtaja Anneli Tuominen Fivasta.

Pankit ovat reivanneet kannattavuuttaan muun muassa nostamalla asiakasmaksuja ja marginaaleja. Lisäksi ne ovat ulkoistaneet, tehneet yhteistyösopimuksia sekä karsineet kuluja. Osa pienistä pankeista on yhdistynyt tai yhdistymässä.

Tuominen sanoi tänään Fivan tiedotustilaisuudessa Helsingissä, että kannattavuus on heikko, kun pankin kulut ovat yli 80 prosenttia tuotoista. Hän ei nimennyt pankkeja. Tuoreen raportin mukaan 80 prosentin raja ylittyy Evli Pankilla, LähiTapiola Pankilla, Ålandsbankenilla, FIM Pankilla ja Eufex Pankilla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme