Mainos

Työeläkeyhtiö Elon edeltäjä selvisi moitteilla

Finanssivalvonta (Fiva) moittii LähiTapiola Eläkeyhtiön sopimuskäytäntöjä. Moitteet liittyvät eläkeyhtiön ja Eläke-Fennian viimevuotiseen fuusioitumiseen työeläkeyhtiö Eloksi.  

Finanssivalvonnan mukaan LähiTapiola Eläkeyhtiön ei olisi pitänyt tehdä uusia palvelusopimuksia yhdistymisprosessin aikana ja sopimukset olisi pitänyt arvioida fuusioitumisen yhteydessä uudelleen.  

Myös eläkeyhtiön sisäinen tarkastus kiinnitti huomiota palvelusopimuksiin, mutta hallitus ja toimitusjohtaja eivät Fivan mukaan reagoineet sen esiin nostamiin huomioihin. Sisäisen valvonnan raportin olisi sen mukaan pitänyt käynnistää yhtiössä pikaisia toimia.  

LähiTapiola Eläkeyhtiön toimitusjohtajana toimineen Elon nykyisen varatoimitusjohtajan Satu Huberin mukaan Fivan esiin nostamat puutteet liittyivät fuusion valmisteluvaiheeseen.  

- Se oli valmistautumista tuleviin sopimusneuvotteluihin. Asia hoidettiin niin kuin näimme oikeaksi, Huber vastaa.  

Huber sanoo olevansa iloinen siitä, että Fiva ei pitänyt esiin nostamiaan puutteita niin vakavina, että niistä olisi annettu julkinen varoitus.  

- LähiTapiola Eläkeyhtiön entistä johtoa ei myöskään epäillä työeläkevarojen väärinkäytöstä, mitä on ollut lehdissä. Eikä ole missään vaiheessa epäilty mistään rikollisesta toiminnasta, Huber sanoo.  

Finanssivalvonnan selvitys ei koskenut Eläke-Fenniaa.  

Ongelmia myös tiedonsaannissa  

LähiTapiola Eläkeyhtiön hallituksen ja toimitusjohtajan toiminta ei Finanssivalvonnan mukaan ollut niin huolellista ja luotettavaa kuin työeläkeyhtiön hallitukselta olisi voinut odottaa. Viranomainen moittii valvontakirjeessään myös sitä, ettei sille annettu riittävästi tietoa palvelusopimuksista.  

Viranomainen ei kuitenkaan pitänyt löytämiään puutteita niin vakavina, että niistä olisi annettu julkinen varoitus.  

- Edellytykset julkiselle varoitukselle eivät täyttyneet, apulaisjohtaja Marja Nykänen Fivasta kertoi.  

Finanssivalvonta on kutsunut Elon toimitusjohtajan Lasse Heiniön ja hallituksen puheenjohtajan Harri Miettisen keskustelemaan luotettavan hallinnon periaatteista. Lisäksi työeläkeyhtiön on toimitettava vuoden loppuun mennessä selvitys siitä, miten toimintatapoja on muutettu.  

Nykäsen mukaan Fiva ei ole löytänyt näyttöä siitä, että asiakkaille olisi koitunut vahinkoa moitittavista toimintatavoista.  

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot