Mainos
Mainos

Finnair aikoo leikata ja ulkoistaa 680 työntekijää

Finnair suunnittelee ulkoistavansa 540 matkustamopalveluihin kuuluvaa työntekijää sekä vähentävänsä 140 henkilöä hallinnosta ja tukitoiminnoista.

Yhteensä toimenpiteet koskevat siis 680:tä työntekijää.

Lisäksi Finnair kertoo harkitsevansa mahdollisia lisätoimia myöhemmin tänä vuonna.

‒ Tappiollinen Finnair, jonka taloudellinen tilanne on heikko, ei voi enää odottaa. Tilanne vaatii nopeita toimia kannattavuutemme palauttamiseksi, perustelee toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Matkustamohenkilökuntaa ulkoistettaisiin aluksi enintään kolmella kaukoreitillä. Seuraavassa vaiheessa suunnitelmissa on henkilökunnan ulkoistaminen yli kymmenellä reitillä.

Finnair tutkii myös erillisen yhtiön perustamista tuottamaan matkustamopalveluita.

Vauramon mukaan Finnair toivoo edelleen, että parhaillaan käynnissä olevissa säästöneuvotteluissa saavutetaan tulos, jolla yhtiö voi jatkaa omalla henkilökunnalla. Ulkoistaminen on vasta kakkosvaihtoehto.

Säästöneuvotteluista matkustamohenkilökunnan kanssa sovittiin viime vuoden lopulla. Finnairin mukaan neuvotteluissa ei ole edetty.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme