Mainos
Mainos

Finnair ja Aeroflot tiivistävät yhteistyötä

Kumpikin yhtiö lentää edelleen päivittäin yhden lennon Helsingin ja Moskovan välillä, mutta tarjonta yhdistetään.

Finnair ja venäläinen Aeroflot aloittavat heinäkuun alussa codeshare-yhteistyön, joka merkitsee kummankin yhtiön tarjonnan ja jatkoyhteyksien paranemista Helsingin ja Moskovan välisillä lennoilla.

Kumpikin yhtiö lentää edelleen päivittäin yhden lennon Helsingin ja Moskovan välillä, mutta tarjonta yhdistetään. Näin asiakas voi käyttää halutessaan matkallaan myös toisen yhtiön lentoa. Sopimuksen voimaantulon jälkeen tarjonnassa on sekä aamu- että iltalentoja. Kumpikin yhtiö käyttää Helsingin ja Moskovan välisillä lennoilla Airbus-kalustoa.

Hinnoitteluun sopimus ei suoraan vaikuta. Aeroflotin pääjohtaja Valeri Okulov huomautti kuitenkin, että Aeroflotin matkat saattavat kallistua muista syistä, esimerkiksi polttoaineen hinnan nousun vuoksi.

Finnair ja Aeroflot aloittivat kesäkuussa teknisen yhteistyön, kun Finnair Tekniikka alkoi tehdä Aeroflotin rahtikoneiden huoltoa.

Finnairin pääjohtaja Keijo Suila piti nyt solmittua sopimusta merkittävänä, sillä sekä kauppa että turismi ovat Suomen ja Venäjän välillä kasvamassa ja yhteistyö antaa asiakkaille parempia vaihtoehtoja.

Aeroflotin pääjohtajan Valeri Okulovin mukaan venäläisten turisti- ja liikematkojen määrä Suomeen sekä Skandinaviaan on ollut jatkuvasti kasvussa. Finnairilla on 30 suoraa kansainvälistä lentokohdetta ja 18 kotimaan kohdetta. Aeroflotilla on puolestaan yli sata kohdetta 54 maassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme