Mainos
Mainos

Finnair ja Finncomm tiivistävät yhteistyötä

Finnair ja Finncomm jatkavat sittenkin yhteistyötä kotimaan lentoliikenteessä.

Sopu aiotaan sinetöidä yrityskaupalla, jolla Finnair ostaa viidenneksen Finncommin lentoliikennettä harjoittavasta tytäryhtiöstä sekä 12 Finncommin ATR-lentokonetta. Kaupasta on tehty esisopimus, kertoo Finnair tiedotteessaan.

Finnairin mukaan järjestelyn pitäisi turvata kilpailukykyinen syöttöliikenne kotimaasta Finnairin ulkomaan reiteille.

Kauppahinta on alustavasti yhteensä vajaat 50 miljoonaa euroa, ja lentoliikennettä harjoittavan yhtiön omistajiksi haetaan vielä myös ulkopuolisia sijoittajia. Finnairin omistusosuus voi sijoittajakeskustelujen lopputuloksesta riippuen nousta myös yli 20 prosenttiin.

Finnair olettaa, että yritysjärjestely toteutuu vuoden loppuun mennessä. Täysin varmaa se ei kuitenkaan vielä ole.

Finnairin ja Finncommin yli kymmenen vuotta kestänyt yhteistyö oli katkolla, kun latvialainen AirBaltic alkoi neuvotella Finncommin ostosta. Finnair ja Finncomm ehtivät myös riidellä käräjäoikeudessa siitä, onko Finnairilla etuosto-oikeus Finncommiin vai ei.

Talvikauden liikenteestä yhtiöt ovat sopineet, että Finncomm lentää yhteistyössä Finnairin kanssa Turun-, Tampereen- ja Tallinnan-lennot kuten tähänkin asti.

Lisäksi Finncomm saa muun muassa hoitaakseen kuudesti päivässä lennettävän Jyväskylän-reitin.

(MTV3 - STT)

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies kommmentoi Finnairin ja Finncommin yhteistyötä:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme