Mainos
Mainos

Finnair kiistää puheet liittoutumissopimuksen hajoamisesta

Finnair vakuuttaa olevansa täysin luottavainen yhteistyösopimukseensa Oneworld-liittoutuman kanssa. Johtaja Henrik Arle kiistää, että yhtiön kansainväliset liittoutumissopimukset olisivat vaarassa kuten julkisuudessa on esitetty.

Turun Sanomissa arvioitiin tänään, että hollantilaisen lentoyhtiön KLM:n myynti British Airwaysille BA:lle uhkaa hajottaa Oneworld-liittoutuman, jossa Finnair on mukana. Hajoaminen johtuisi siitä, että KLM-kaupan myötä Oneworldiin tulisi kaksi keskenään kilpailevaa amerikkalaista lentoyhtiötä, Northwest Airlines ja American Airlines.

Arle torjuu puheet liittoutuman hajoamisesta ja samaan hengenvetoon korostaa lentoalan allianssikentän elävän koko ajan. Brittiläisen BA:n ja hollantilaisen KLM:n fuusio on ollut vireillä keväästä asti.

Hankkeelle on povattu lukuisia esteitä, mutta vielä elokuussa yhtiöt vakuuttivat löytäneensä mallin, jolla fuusio saataisiin kannattamaan. KLM:n ja BA:n fuusiolla Arle ei halua spekuloida.

-Katsotaan miten hankkeessa käy ja miten Oneworld-allianssi muotoutuu suhteessa uusiin jäsenkuvioihin. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme