Mainos
Mainos

Finnair kiistää riistosopimuksen: "Ei potkuja raskauden tai homouden takia"

Finnair kiistää soveltaneensa kiinalaisten työntekijöiden riistosopimusta.

ltalehti ja Ilta-Sanomat uutisoivat tänään, että Finnair kielsi kiinalaisilta työntekijöiltä vuoden 2002 sopimuksessa esimerkiksi raskaaksi tuleminen, homous ja lakkoilu. 

Finnairin mukaan kiinalaista vuokrahenkilöstöä koskenutta sopimusta ei koskaan sovellettu sellaisenaan ja sopimusehdot ovat muuttuneet vuonna 2008. Yhtäkään työsuhdetta ei päätetty esimerkiksi raskauden, homouden tai lakkoilun takia, Finnair sanoo tiedotteessaan. 

Työntekijöiden alkupalkka oli vuoden 2002 sopimuksen mukaan noin 250-300 euroa kuukaudessa. Vantaan käräjäoikeus ja valtionsyyttäjä totesivat vuonna 2012, että kiinalaiseen työntekijään ei kohdistunut työsyrjintää palkkauksen tai muiden työehtojen osalta hänen työskennellessään Finnairin vuokratyöntekijänä vuosina 2002-2008. 

Finnairin mukaan viime vuonna yhtiön kiinalaisten työntekijöiden kokonaiskeskiansio oli 1600-2000 euroa kuukaudessa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot