Mainos
Mainos

Finnair lentää ensimmäisen reittilennon biopolttoaineella

Suomalainen lentoyhtiö Finnair on lentänyt ensimmäisen reittilennon biopolttoaineella. Amsterdamista Helsinkiin suuntautuneella matkalla lentokoneen molemmissa moottoreissa käytetään polttoaineena SkyNRG:n valmistamaa biopolttoainetta.

Finnair lentää lähiviikkoina neljän lennon sarjan koelentoja biopolttoaineella, kertoi johtaja Kati Ihamäki. Koelennoilla Finnair kehittää hänen mukaansa ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävää polttoaineratkaisua.

- Biopolttoaineen käyttö ei vielä ole taloudellisesti kestävää, sillä se on tavallista lentokerosiinia kalliimpaa eikä laajamittaista tuotantoa tai jakelua ole varmistettu, kertoi Ihamäki.

Helsingin-lennon matkustajia kyyditään paistoöljyllä. Testissä käytetty biopolttoaine on valmistettu ravintoloista saadusta öljystä. Polttoaineseos sisältää puolet normaalia kerosiinia. Se on sertifioitu samaan luokkaan kuin tavallinen lentokerosiini.

Katso Anna Satovainion juttu (Seitsemän uutiset 20.7.2011)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme