Mainos
Mainos

Finnair parantaa ennustettaan kuluvan vuoden tuloksesta

Yhtiö arvioi, että sen vertailukelpoinen liiketulos nousee tänä vuonna 135–155 miljoonaan euroon viime vuoden 55 miljoonasta eurosta.

Finnairin talousjohtaja Pekka Vähähyyppä selittää tilannetta alkuvuonna kohonneilla matkustajamäärillä.

– Teimme heinäkuussa ennätyksen meidän matkustajamäärässä, kuukauden aikana meillä matkusti reilusti yli miljoona matkustajaa. Kaikilla meidän reittialueillamme on nyt mukavaa kehitystä ja koneet ovat olleet täysiä. Erityisesti Aasian liikenteessä nähdään tosi mukavaa kasvua.

Finnair uskoo tuloksen paranevan ennustetulla tavalla, jos polttoaineen hinta ja valuuttakurssit säilyvät nykytasollaan. Vähähyypän mukaan matkustajamäärät saattavat kuitenkin laskea nopeasti.

– Viime aikoina on ollut terrori-iskuja, jotka saattavat vaikuttaa toimintaamme. En toivo enkä usko sellaisten toteutumiseen, mutta jos sellaisia iskuja tapahtumaan, niillä voisi olla vaikutusta meidän toimintaamme.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme