Mainos
Mainos

Finnair yhtenäistää potkurikonelaivastonsa

Finnair uudistaa kotimaan liikenteen ja pienten ulkomaanreittien potkurikonelaivastoaan yhden konetyypin alle. Yhtiö hankkii laivastoonsa kolme ATR-72-potkuriturbiinikonetta ja myy pois kaksi Saab-konetta. Finnairin Saab SF 340 -konetyypin käytön on määrä loppua ensi kesään mennessä, jolloin yhtiön ainoana potkurikonetyyppinä on 66-paikkainen ATR 72.

Nyt solmituilla kaupoilla Finnair hankkii taiwanilaiselta TransAsia Airways Corporationilta kolme ATR 72:ta valmistusvuosilta 1991-93. Koneiden varustelu ja sisutus yhdenmukaistetaan ja ne saadaan liikenteeseen alkuvuodesta 1999. Saab SF 340 koneiden myynti on aloitettu solmimalla kahta konetta koskeva kauppa ruotsalaisen Flying Enterprise AB:n kanssa, joka harjoittaa Ruotsissa kotimaan liikennettä. Ensimmäisen Finnairilta ostamansa Saab-koneen ruotsalaisyhtiö vastaanottaa kuluvan vuoden marraskuun aikana ja toisen tammikuussa 1999.

Finnairilla on jo nyt kuusi ATR-72 konetta, ja kun niitä hankitaan kolme lisää, nousee samantyyppisten potkuriturbiinikoneiden määrä yhdeksään. ATR-72 on Ranskassa valmistettu, ranskalaisen ja italialaisen yhteisyrityksen tekemä kone.

Finnair päätti runsas vuosi sitten ryhtyä hankkimaan ulkomaanliikenteeseensä yhteiseurooppalaista Airbus A3 120 -kalustoa. Toimitukset alkavat tammikuussa.
-Tämä on se tie, joka mahdollistaa aikanaan MD-80- ja DC-9-koneista luopumisen, mutta se kestää vuosia, johtaja Henrik Arle arvioi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme