Mainos
Mainos

Finnairilta karu ilmoitus: Henkilöstökulut leikkuriin

Finnair haluaa leikata henkilöstökustannuksiaan seuraavien työehtosopimusneuvottelujen yhteydessä.

Toimitusjohtajan sijainen Ville Iho kertoi, että yhtiö aikoo esittää henkilöstölle säästötoimia syksyllä ja vuodenvaihteessa, jolloin lukuisat keskeiset työehtosopimukset yhtiössä ovat katkolla.

Matkustamohenkilökunnan kanssa sopimus umpeutuu lokakuussa, lentäjillä tammikuussa.

Ihon mukaan Finnairin henkilöstökustannusten taso on korkeampi kuin keskeisillä kilpailijoilla, ja nyt on aika nostaa kissa pöydälle.

– Haemme markkinapalkkoja. Finnairin tavoitteena on olla hyvä työnantaja, mutta suuria poikkeamia me emme voi ylläpitää. Kuluttajat eivät siihen suostu ja hintataso määräytyy markkinoilla, Iho sanoi.

Hän ei täsmentänyt, kuinka iso kustannusero kilpailijoihin verrattuna on. Säästötavoitteet ovat osa Finnairin viime vuonna ilmoittamaa tavoitetta leikata kustannuksia vuositasolla 60 miljoonaa euroa lisää.

Finnairilla on parhaillaan meneillään yt-neuvottelut tekniikan henkilöstön kanssa. Yhtiö tavoittelee enintään 310 työpaikan vähennystä.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme