Mainos
Mainos

Finnairin hallintoneuvosto lakkautetaan

Finnairin hallinto uudistuu. Finnairin pääomistaja Suomen valtio on valmis luopumaan yhtiön hallintoneuvostosta.

Valtio on ilmoittanut Finnairille, että se hyväksyy ensi viikon yhtiökokouksessa ehdotuksen, jonka mukaan hallintoneuvoston tehtävät siirretään yhtiön hallitukselle.

Yhtiökokouksessa valtion ääntä käyttävä liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi perustelee nyt tehtyä ratkaisua sillä, että se selkeyttää päätösvaltasuhteita yhtiössä ja yksinkertaistaa päätöksentekojärjestelmää. Samalla se nykyaikaistaa hallintotapaa ja tasapuolistaa osakkeenomistajien kohtelua.

Sasi kertoi informoineensa muita hallituksen jäseniä asiasta valtioneuvoston kokouksessa.

Finnairin hallintoneuvoston lakkauttamista on ehdottanut sijoittaja Jaakko Ravald. Valtio omistaa Finnairista 58 prosenttia.

Mönkäre arvostelee lakkautustapaa

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre ei hyväksy ministeri Kimmo Sasin tapaa lakkauttaa Finnairin hallintoneuvosto.

Mönkäreen mukaan Finnairissa tulisi menetellä samoin kuin useissa muissa valtionyhtiöissä. Ensin on rajattu hallintoneuvoston valtuuksia ja tehty siitä enemmän neuvottelukuntatyyppinen elin, Mönkäre sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme