Mainos
Mainos

Finnairin matkustajamäärät laskivat

Finnair kuljetti syyskuussa 615 100 matkustajaa eli 6,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Finnairin matkustajakäyttöaste sen sijaan parani vajaat kaksi prosenttia reiluun 70 prosenttiin edellisvuodesta.

Reittiliikenteessä matkustajamäärä supistui 5,7 prosenttia ja lomaliikenteessä vähennystä tapahtui lähes kymmenen prosenttia.

-Kun kapasiteetti laski 2,4 prosenttia ja liikenne eli maksetut henkilökilometrit kasvoi 0,3 prosenttia, niin matkustajakäyttöaste oli 70,7 prosenttia eli 1,9 prosenttiyksikköä parempi kuin edellisenä vuonna, yhtiöstä kerrotaan.

Finnair huomauttaa, että vertailtaessa syyskuun lukuja viime vuoteen, on syytä ottaa huomioon 11.9. tapahtumien vaikutukset sekä USA:n ilmatilan sulkeminen neljäksi päiväksi.

Pohjois-Amerikan reittiliikenteen tarjontaa yhtiö vähensi vajaat 11 prosenttia, kun Kaukoidän reittiliikenteen henkilökilometritarjonta lisääntyi 46,5 prosenttia ja kysyntä kasvoi 42,1 prosenttia.

-Vertailu osoittaa, että painopiste on siirtynyt Pohjois-Atlantilta ja kotimaasta Aasian-liikenteeseen, yhtiö sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme