Mainos
Mainos

Finnairin tulos kymmenkertaistui

Finnairin kasvun veturina ovat Aasian-liikenne sekä sen jatkoyhteydet Euroopan-reiteille.

Finnairin tulos ennen veroja kymmenkertaistui huhti-kesäkuussa 34,4 miljoonaan. Viime vuoden vastaavana aikana tulos jäi 3,3 miljoonaan. Yhtiön liikevaihto parani yhdeksän prosenttia lähes 540 miljoonaan.

Finnairin kasvun veturina ovat Aasian-liikenne sekä sen jatkoyhteydet Euroopan-reiteille. Yhtiö arvioi Aasian liikenteen kasvavan tänä vuonna vielä kolmanneksen ja Euroopan-liikenteen 15-20 prosenttia.

Intian reitillä vielä yksisuuntainen matkustajavirta

Finnair joutui ottamaan riskin avaamalla uuden reitin Intiaan kesäkaudella.

Intiaan suuntaavat koneet ovat olleet täysiä, mutta paluumatkalla on ollut väljempää. Toimitusjohtaja Jukka Hienosen mukaan Finnair ei ole saanut vielä rasvattua myyntikonettaan Intian päässä.

-Lennot Mumbaihin oli aloitettava hankalaan aikaan kesällä, koska slotit eli laskeutumisvuorot ovat kortilla Aasian kentillä, Hienonen kertoi torstaina.

Lentoyhtiöiden välinen kilpailu jatkuu vastakin tiukkana. Hienosen näköpiirissä ei ole paluuta aikaan, jolloin yhtiöt saattoivat parantaa kannattavuuttaan korottamalla lippujen hintoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme