Mainos
Mainos

Finnairin yrityskauppa uhkaa vesittyä - 75 työntekijän paikka vaarassa

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan lentoyhtiö Finnairin ja yhdysvaltalaisen moottorikorjaajan GA Telesiksen väliset yrityskauppaneuvottelut ovat kaatumassa. Amerikkalaisyritys on yrittänyt ostaa osan Finnairin moottorihuoltoliiketoiminnasta, jota suomalaisyritys on ajamassa alas vuoden loppuun mennessä.

Neuvottelut ovat koskeneet moottoreiden huoltotoimintaa, jota Vantaalla on tehty kolmansien osapuolten eli muiden kuin Finnairin koneiden moottoreille.

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan yrityskauppa on kaatumassa ammattiliittojen ja yhdysvaltalaisyrityksen välisiin neuvotteluihin. Ammattiliitto Pro ja Ilmailualan Unioni eivät ole olleet tyytyväisiä yhdysvaltalaisyrityksen tarjoamiin esityksiin. Ammattiliittojen mukaan työntekijöiden työehtoihin olisi tulossa heikennyksiä, mikä ei ammattiliittoja tyydytä.

Kauppojen kariutuminen on johtamassa siihen, että Finnair irtisanoo 75 henkilöä moottorihuollosta. Irtisanomiset ovat vaihtoehto toimintojen myymiselle ja työntekijöiden siirtymiselle amerikkalaisyhtiöön.

Finnair on ajamassa kokonaan alas laite- ja moottorihuoltoliiketoimintoaan vuoden loppuun mennessä sen kannattamattomuuden vuoksi. Finnair vähentää yhteensä siis 280 henkilöä, jossa mukana on mahdollisen yrityskaupan piirissä olevaa 75 työntekijää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme